Menu
Johannes Thingnes Bø i aksjon på sprinten i Holmenkollen torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Johannes Thingnes Bø mot seier i Holmenkollen – kan vinne alle sprintrenn denne sesongen

Johannes Thingnes Bø (29) er på vei mot sin åttende seier av åtte mulige i skiskyttersprint i vinterens verdenscup. Stryningen er hittil best i Holmenkollen.

Av NTB | 16.03.2023 16:04:09

Sport: Thingnes Bø var sikret sammenlagtseieren i verdenscupen allerede før de to siste verdenscuphelgene. Han sto over i Östersund sist grunnet koronasmitte, men ble klar til konkurransene i Holmenkollen.

Han var litt usikker på formen før start, men det ser likevel ut som at stryningen får en perfekt start på den siste verdenscuphelgen. 29-åringen styrer mot seier på hjemmebane.

Med bare én bom og god fart i sporet er det trolig ingen som kan matche ham. Thingnes Bø la seg inn foran tyske Benedikt Doll og Andrejs Rastorgujevs, mens lagkameratene Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen begge havner utenfor pallen. Lægreid skjøt feilfritt, mens Christiansen måtte tåle én bom.

Thingnes Bø har vært utilnærmelig på sprint denne sesongen. Før torsdagens konkurranse hadde han vunnet alle sju sprintrenn i verdenscupen samt VM-sprinten i Oberhof i februar.

Også på jaktstart har han vært overlegen, men der har Lægreid stukket av med én seier på seks forsøk foran lørdagens jaktstart i Kollen. Sesongen avsluttes med fellesstart søndag.

Thingnes Bø har hatt en eventyrlig sesong med 13 enkeltseirer i verdenscupen foran siste konkurransehelg. I tillegg tok han medalje i alle renn i årets VM (fem gull, ett sølv og én bronse). Han har totalt 15 pallplasser på 18 individuelle renn i verdenscupen denne sesongen (VM ikke inkludert).

(©NTB)

Flere nyheter: