Menu
Johannes Høsflot Klæbo i aksjon i løypa i Oberstdorf. Foto: Terje Pedersen / NTB

Johannes Høsflot Klæbo mot sin 14. etappeseier i Tour de Ski – passerer Petter Northug

Johannes Høsflot Klæbo (26) viste nok en gang sin klasse og går mot en ny etappeseier i Tour de Ski. Med seier nummer 14 tangerer han Therese Johaug.

Av NTB | 03.01.2023 12:47:04

Sport: Med startnummer 44 åpnet Klæbo kontrollert på den 10 kilometer lange etappen i Oberstdorf som gikk over tre runder i klassisk stil. Etter hvert fikk han opp dampen, og i mål var han 12,4 sekunder foran Simen Hegstad Krüger og 22,4 sekunder foran Didrik Tønseth.

26-åringen ledet Tour de Ski med ti sekunder på Golberg og Federico Pellegrino før tirsdagens renn.

Klæbo tangerte Petter Northugs rekord med 13 Tour de Ski- seirer i søndagens jaktstart. Det er flest på herresiden. På kvinnesiden er det Therese Johaug og Justyna Kowalczyk som topper med 14 seirer hver.

Da Tour de Ski-sirkuset ankom Oberstdorf i starten av uka, var det 16 varmegrader og full vårstemning. Tirsdag var det overskyet og med temperaturen nede i fem-seks grader. Traseen har blitt saltet, og det var usikkerhet blant utøverne hvorvidt forholdene kom til å holde seg gjennom dagen.

Onsdag er det jaktstart i Oberstdorf med 20 kilometer fristil for begge kjønn. Deretter går touren videre til Val di Fiemme hvor det er sprint, 15 kilometer og den siste beryktede monsterbakken.

(©NTB)

Flere nyheter: