Menu
Johannes Høsflot Klæbo avbildet under sprintkvartfinalen i Granåsen fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Johannes Høsflot Klæbo med sprinttriumf i Granåsen

Johannes Høsflot Klæbo er i toppslag og tok seieren på skøytesprinten under prøve-VM i Trondheim. Fem av seks finalister var norske.

Av NTB | 15.12.2023 14:21:02

Sport: I sin egen hjemby klarte ingen å tukte trønderen. For andre gang på rad vant Klæbo en verdenscupsprint. Han ble bare nummer tre i åpningshelgen i Ruka, men slo tilbake i Östersund.

27-åringen har vunnet ni av de ti siste sprintkonkurransene i verdenscupen. Norsk herrelangrenn står med 16 strake seirer (alle distanser) på dette nivået.

I fredagens finale var franskmannen Lucas Chanavat eneste løper uten norsk pass. Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl, Harald Østberg Amundsen og Matz William Jenssen var de øvrige som deltok.

Klæbo var også sterkest i prologen. Der slo han kineseren Wang Qiang med over sekundet. Nest best av de norske var Harald Østberg Amundsen på femteplass.

Som arrangørland kunne Norge stille med tolv løpere i kvalifiseringen. Av disse var det kun Matias Holbæk og Håkon Skaanes som ikke tok seg videre til utslagsfasen.

Even Northug, Aleksander Eide Holmboe, Pål Golberg og Harald Astrup Arnesen forsvant ut i kvartfinalene, mens det ble stopp for Ansgar Evensen og Harald Astrup Arnesen i neste runde.

Helgens renn i Granåsen fungerer også som et prøve-VM. I 2025 skal verdensmesterskapet i nordiske grener arrangeres der.

(©NTB)