Menu
President Joe Biden sammen med sønnen Hunter utenfor den katolske kirken St. Edmond i Rehoboth Beach i Delaware 1. juni. Presidenten reiser tirsdag til Delaware etter at sønnen ble kjent i skyldig i våpensaken. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Joe Biden reiser til Wilmington etter at sønnen ble kjent skyldig

President Joe Biden reiser tirsdag til hjembyen Wilmington i Delaware etter at hans sønn Hunter er kjent skyldig i våpenlovbrudd.

Av NTB | 11.06.2024 20:13:05

Kriminalitet og rettsvesen: Det hvite hus kunngjorde endringen i presidentens oppsatte program etter at Hunter Biden ble kjent skyldig på alle de tre tiltalepunktene i våpensaken. Det nevnes ikke konkret om presidenten skal møte sønnen.

I en uttalelse sier Joe Biden at han aksepterer utfallet av saken.

– Jeg vil fortsette å respektere rettsprosessen mens Hunter vurderer å anke, sier USAs president.

– Jill og jeg elsker sønnen vår, og vi er stolte over den mannen han er i dag. Mange familier som har sett sine kjære kjempe mot avhengighet vil forstå følelsen av stolthet det gir å se noen du er glad i komme ut på den andre siden, sterk og motstandsdyktig, heter det videre.

Hunter Biden er kjent skyldig på alle tre punkter i våpensaken. Juryen kom fram til avgjørelsen tirsdag, etter å ha vurdert saken i tre timer.

Straffeutmålingen i saken skjer på et senere tidspunkt.

Flere nyheter: