Menu
For første gang siden jerveovervåkingen startet har det blitt registrert et jervekull i Nes i Akershus knappe 5 mil fra Oslo. Jerven på bildet er fotografert i Namsskogan familiepark. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB

Jervekull observert fem mil fra Oslo

Det er observert et kull i Akershus for første gang siden jerveovervåkingen startet. Jervetispa og hennes valp ble fotografert i Nes kommune.

Av NTB | 07.07.2024 07:23:09

Kuriosa og kjendiser: – Dette er det første jervekullet som er dokumentert i region 4 siden overvåkingen startet i 2001, sier leder Jonas Kindberg i Rovdata.

Rovviltregion 4 omfatter Oslo, Akershus og Østfold.

Jervekullet ble fotografert i Nes kommune i Akershus 14. mai, og Rovdata vet ikke hvor hiet til jervene er. Det nærmeste tidligere dokumenterte kullet er cirka sju mil unna i Innlandet fylke.

– Det har vært dokumentert jervetrafikk i området over flere år, men det har så langt ikke vært en eneste jerveskade på sau der, sier seniorrådgiver Ida Glemminge i Statens naturoppsyn (SNO).

Rovdata har ansvaret med å overvåke jerv i Norge, og de kontrollerer hvert år både nye og gamle hiplasser for å registrere valpekull fra februar og utover våren og sommeren.

(©NTB)

Flere nyheter: