Jan Thomas Jenssen viste styrke i klassiskrennet i skandinavisk cup. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Jenssen vant fellesstarten i skandinavisk cup

Jan Thomas Jenssen var sterkest i et solid felt i skandinavisk cup og vant søndagens 30 kilometer fellesstart i klassisk stil i Falun.

Av NTB | 15.01.2023 15:34:37

Sport: Trønderen fikk et perfekt løpsopplegg og hadde spart litt krefter til slutten. Jenssen rykket med noen hundre meter igjen til mål og parkerte resten av feltet.

I mål var han 1,9 sekunder foran toer Jonas Vika, som hadde vært med på å prege løpet i front hele veien. Mikael Gunnulfsen kom inn to tidels sekund bak Vika og ble nummer tre.

Vinneren Jenssen markerte seg nylig i mediene med kritikk av landslagsledelsen uttakspolitikk. Han ønsket seg flere sjanser i verdenscupen. Gunnulfsen er blant andre løpere som har vært inne på det samme.

Søndag viste de at både form og nivå er inne. De var del av et felt på tolv mann som gikk samlet i front de siste ti kilometerne. Det ble sjudobbelt norsk på toppen, mens svensken Jens Burman ble nummer åtte.

Erik Valnes, som vant lørdagens sprint i Falun, falt av omtrent etter 20 kilometer og ble til slutt nummer 21.