Menu
Jan Thomas Jenssen jublet for seier på 30-kilometeren i Falun søndag. Foto: Ulf Palm / NTB

Jenssen med sterk seier i Falun: – Håper jeg har sendt en veldig god søknad

Jan Thomas Jenssen var sterkest i et solid felt i skandinavisk cup og vant fellesstarten i klassisk stil i Falun. Nå ber han om en sjanse i verdenscupen.

Av NTB | 15.01.2023 15:37:32

Sport: Trønderen fikk et perfekt løpsopplegg i de svenske løypene og hadde spart litt krefter til slutten av det 30 kilometer lange løpet. Jenssen rykket med noen hundre meter igjen til mål og parkerte resten av feltet.

– Jeg var sliten. Jeg kikket ned mellom beina mine for å se om noen var på bakskiene mine. Og så gikk jeg for det. Dette var deilig, sa han til Expressens reporter i Falun.

I mål var han 1,9 sekunder foran toer Jonas Vika, som hadde vært med på å prege løpet i front hele veien. Mikael Gunnulfsen kom inn to tidels sekund bak Vika og ble nummer tre.

– Dette betyr veldig mye. Jeg er jo en løper som står utenfor landslaget, og som har ufattelig lyst til å gå verdenscup. Vi utenfor landslaget må bevise at vi kan gå fort flere helger på rad, og det føler jeg at jeg har gjort, sier Jenssen etter Falun-seieren og legger til:

– Jeg håper jeg har sendt en veldig god søknad til norske skiledere.

Sammenlagtlederen i skandinavisk cup, Harald Østberg Amundsen, ble nummer sju.

– Jeg håper sjansen er stor (for å få sjansen i verdenscupen). Jeg får ikke gjort annet enn å gå fort i NM neste helg. Det er hardt å være norsk i skisport, sa Jenssen om det trange nåløyet.

– Jeg er ikke forbanna. Jeg ser hvor mange gode skiløpere det er i Norge. Det er veldig tett.

Erik Valnes, som vant lørdagens sprint i Falun, falt av omtrent etter 20 kilometer på fellesstarten og ble til slutt nummer 21.

Vinneren Jenssen markerte seg nylig i mediene med kritikk av landslagsledelsen uttakspolitikk. Han ønsket seg flere sjanser i verdenscupen. Gunnulfsen er blant andre løpere som har vært inne på det samme.

Søndag var det mange rekruttløpere som viste at både form og nivå er inne. Jenssen var del av et felt på tolv mann som gikk samlet i front de siste ti kilometerne. Det ble sjudobbelt norsk på toppen, mens svensken Jens Burman ble nummer åtte.

(©NTB)