Synne Jensen sendte Real Sociedad til cupfinale. Her fra tiden som Vålerenga-spiller. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Jensen sendte Real Sociedad til cupfinale – slo Bøe Risas Atlético

Synne Jensen ble matchvinner da Real Sociedad slo regjerende mester Atlético Madrid 2-1 og sikret seg plass i den spanske cupfinalen.

Av NTB | 13.03.2024 20:27:33

Sport: Etter at det endte 1-1 i den første kampen var det alt å spille for i onsdagens returoppgjør. Der spilte Jensen en avgjørende rolle.

Jensens mål kom etter en times spill og sendte hjemmelaget opp i 2-0. Den norske spissen var våken da en ball kom gjennom forsvarsleddet og løp fra sin oppasser før hun satte ballen i nettet.

Jensen har levert en god sesong for laget fra Nord-Spania og står med elleve nettkjenninger i seriespill. Det er fire færre enn toppscorer Caroline Graham Hansen.

Finske Sanni Franssi scoret det første målet for Real Sociedad i onsdagens kamp. Bare to minutter etter Jensens mål reduserte Sheila Guijarro for gjestene, men nærmere kom ikke hovedstadslaget utligning.

Vilde Bøe Risa pådro seg gult kort i 1. omgang og ble byttet ut til pause. Atlético gikk til topps i cupen i fjor med finaleseier over byrival Real Madrid. Real Sociedad vant sin hittil eneste cuptittel i 2019.

Årets finale spilles 18. mai. Motstander blir enten Barcelona eller Athletic Bilbao, som gjør opp om den siste plassen torsdag.

Barcelona, med Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen på laget, er store favoritter etter 3-0-seieren i den første kampen på bortebane.