Menu
Et tett samarbeid med USA er ifølge den japanske regjeringen måten landet bør møte Kinas stadige større dominans. Her et håndtrykk mellom den amerikanske generalen Mark Milley og Japans statsminister Fumio Kishida i midten av juli. Foto: Kyodo News / AP / NTB

Japan omtaler Kina som sin største strategiske utfordring

Japan omtaler Kina som sin største strategiske utfordring i et nytt dokument som legger linjene for landets framtidige forsvarspolitikk.

Av NTB | 29.07.2023 09:33:33

Politikk: Det er Kinas stadig mektigere stilling og signaler om at Beijing er villig til å sette makt bak sine krav, som har fått Japan til å regne Kina som en større trussel enn før.

Det nye strategidokumentet ble fredag godkjent av regjeringen til statsminister Fumio Kishida.

Ifølge dokumentet bør Japan reagere på trusslen ved å samarbeide med USA og andre likesinnede land, heter det videre.

I desember endret Japan sin forsvarspolitikk. Fra å ha en utelukkende defensiv sikkerhetsdoktrine ble det besluttet at Japan også skal kunne ødelegge fiendtlige rakettstillinger. Som en følge av dette er det vedtatt å bruke langt mer penger på forsvarsbudsjettet.

Den japanske regjeringen har også konkludert med at Kina, Russland og Nord-Korea bidrar til det som omtales som den mest alvorlige og kompliserte sikkerhetssituasjonen siden annen verdenskrig.

(©NTB)

Flere nyheter: