Menu
Ved Zojoji-tempelet i Tokyo kom folk for å legge ned blomster til minne om Shinzo Abe, som ble drept for ett år siden. Foto: Shuji Kajiyama / AP / NTB

Japan markerte årsdagen for drapet på Abe

Vanlige japanere og ledere fra politikk og næringsliv markerte lørdag at det er ett år siden eksstatsminister Shinzo Abe ble drept på et valgmøte.

Av NTB | 08.07.2023 13:42:57

Kriminalitet og rettsvesen: Dagens statsminister Fumio Kishida lover å håndtere krevende politiske mål som en måte å hedre Abe på.

– Når jeg er alene og bekymrer meg for om jeg har gjort det rette, husker jeg Shinzo Abes ord når han sa «Kishida-san, nå som du er statsminister, må du følge den stien du tror på», sier Kishida.

Sammen med representanter fra regjeringspartiet, opposisjonen og næringslivet deltok Kishida i en privat seremoni med Abes enke og øvrige familie ved Zojoji-tempelet i Tokyo.

Utenfor tempelet var det satt opp bord for folk som ville legge ned blomster til minne om Abe.

Den tidligere statsministeren ble skutt og drept da han holdt en valgtale 8. juli i fjor. Tetsuya Yamagami ble pågrepet på stedet og siktet for drap og brudd på våpenloven. Det er fortsatt ikke satt noen dato for rettssaken.

Yamagami sier han drepte Abe på grunn av den tidligere statsministerens angivelige koblinger til en religiøs gruppe som attentatmannen hatet. Drapsmannen skal ha blitt bitter fordi moren hans ga store gaver til trossamfunnet, som førte til at familien gikk konkurs.

(©NTB)

Flere nyheter: