Menu
Petter Northugs «Janteloppet» blir avslutning på Ski Classics neste sesong. Foto: Gorm Kallestad / NTB

«Janteloppet» blir en 100 kilometers avslutning på Ski Classics: – Tøffeste løpet på hele touren

På en pressekonferanse i Oslo kunne Petter Northug meddele at hans eget skirenn «Janteloppet» blir det siste rennet av neste års Ski Classics.

Av NTB | 31.05.2023 11:19:02

Sport: «Janteloppet» er et skirenn som har vært arrangert på Hafjell hver vinter siden 2019. De første fire årene var Red Bull hovedsponsor, men før fjorårets arrangement ble det klart at den østerrikske energidrikk-produsenten hadde trukket seg ut og Northug Crucible gikk inn som eier.

– Vi ønsker at det skal være en skifestival som alle kan ta del i. Vi ønsker at Janteloppet skal være et jevt renn å vinne, sa Northug.

Forrige sesong fikk også «Janteloppet» status som et Ski Classics Challengers-event. Det vil si at Pro Team-registrerte utøvere kunne samle poeng til Ski Classics Champions og Youth-konkurransene.

Nå har rennet imidlertid blitt et ordentlig Ski Classics-renn og skal avslutte neste års sesong. Rennet arrangeres 13. april. Finalen blir en 100 kilometer på Mosetertoppen på Hafjell og er fullt integrert i ProTouren,

– Vi ønsker at det skal være en skikkelig grand finale. En skikkelig fyrverkerifest. 100 kilometeren vil være det tøffeste løpet på hele touren, sa David Nilsson, daglig leder for Ski Classics

– Jeg har alltid vært glad i de lange løpene. Det var det som var min forse da jeg var en vanlig skiløper også. Det var det som trigget meg, så jeg synes Ski Classics har et veldig spennende produkt, la Northug til.

Skilegenden hadde en eventyrlig langrennskarriere med 38 verdenscupseire, fire OL-medaljer og utrolige 16 VM-medaljer. Forrige sesong gjorde 37-åringen comeback på elitenivå i langløp.

(©NTB)

Flere nyheter: