Englands Lauren James var en viktig brikke offensivt da Kina ble utslått av fotball-VM. England tok seg videre. Foto: Sophie Ralph / AP / NTB

James strålte i engelsk målfest – videre i fotball-VM

Lauren James var involvert i fem mål da England slo Kina 6-1 i fotball-VM. Dermed vant de gruppe D, og får med seg Danmark videre i mesterskapet.

Av NTB | 01.08.2023 15:13:07

Sport: Landslagskvinnene til England møter Nigeria i åttedelsfinalen, mens Danmark møter vertsnasjonen Australia.

England fikk en drømmeåpning på sin kamp mot Kina da Arsenals nyervervelse Alessa Russo scoret allerede etter fire minutter. Drøyt tjue minutter senere doblet Lauren Hemp ledelsen.

Lauren James hadde målgivende på de to første nettkjenningene og tegnet seg på scoringslisten selv fire minutter før pause. VAR sto imidlertid i veien rett før pause da James satte ballen i mål igjen.

Shuang Wang reduserte fra straffemerket tolv minutter etter pause, men James var ikke ferdigscoret og økte til 4-1. 21-åringen slo også ballen i bakrom da Chloe Kelly scoret etter en keepertabbe. Rachel Daly scoret Englands sjette og siste mål.

Danmarks stjernespiller Pernille Harder satte inn kampens første mål fra straffmerket etter tjue minutter. Sanne Troelsgaard fastsatte resultatet mot Haiti til 2-0 ti minutter på overtid.