Menu
Friidrettsutøver Elaine Thompson-Herah kommer til Ulsteinvik. Foto: Lise Åserud / NTB

Jamaicansk sprintstjerne klar for Warholm-stevne: – Blir en flott publikumsattraksjon

Jamaicanske Elaine Thompson-Herah (30) skal løpe Karsten Warholms friidrettsstevne i Ulsteinvik i neste måned.

Av NTB | 13.01.2023 11:20:07

Sport: Thompson-Herah kan se tilbake på hele fem OL-gull på 100 meter, 200 meter og stafett i karrieren. 2. februar kommer hun til Ulsteinvik for å løpe 60 meter.

Dermed blir det to olympiske mestere under årets utgave av Karsten Warholm Invitational. Friidrettsfesten arrangeres for tredje gang, etter to år med avlysninger på grunn av covid.

– Det er stort å få besøk av Elaine Thompson-Herah på stevnet. Hun blir en flott publikumsattraksjon i Ulsteinhallen. Det blir sprint på høyeste verdensnivå, sier Warholm.

Selv skal han løpe 400 meter på hjemmebanen.

I samme OL vant Karsten Warholm gull på 400 meter hekk på ny verdensrekord.

– Det skal bli kjekt å se henne løpe i Ulsteinvik. Her har publikum i Ulsteinhallen og TV-seere på NRK mye å glede seg til, sier Warholm.

Den ukrainske høydehopperen Jaroslava Mahutsjykh og kulestøteren Bob Bertemes fra Luxembourg er blant de øvrige stjernene. Fra norsk side stiller Marcus Thomsen, Amalie Iuel, Elisabeth Slettum, Hedda Hynne, Ingeborg Østgård, Amalie Sæten og Henrik Flåtnes.

– Det mangler ikke på utøvere av topp verdensklasse. KWI er blitt et attraktivt innendørsstevne for mange internasjonale topper. Det setter vi stor pris på, forteller Ståle Jan Frøynes.

– Ting ser ut til å gå i henhold til planene våre og treningen i varmen går svært bra. Jeg ser fram til å løpe 400 meter i Ulsteinvik. Det er alltid et høydepunkt å konkurrere på hjemmebane, med et fantastisk publikum, sier hekkestjernen.

Thompson-Herah vant både 100 og 200 meter under OL i Rio de Janeiro i 2016. Hun fulgte opp med gull på de samme distansene under OL i Tokyo i 2021. Da var hun også med på det jamaicanske laget som vant 4 x 100 stafett.

Warholm selv er for tiden på treningsleir på Tenerife. Første stevne innendørs blir hans eget stevne på hjemmebane.

(©NTB)

Flere nyheter: