Menu
Jakob Ingebrigtsen (t.v.) og Narve Gilje Nordås (t.h.) fikk sine medaljer for 1500-meteren i Budapest fredag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Jakob og Narve fikk medaljene sine – trener-Gjert på plass

Ett døgn på overtid fikk Jakob Ingebrigtsen (22) og Narve Gilje Nordås (24) medaljene som bevis på at de ble nummer to og tre på 1500 meter i friidretts-VM.

Av NTB | 25.08.2023 18:44:50

Sport: Sølv og bronse gjorde at de fikk se det norske flagget på den midterste og lengste flaggstangen der medaljeseremonien foregikk utenfor stadion i Budapest.

På plass var Jakobs pappa og Nordås-trener Gjert Ingebrigtsen. Han var der sammen med kona Tova som filmet seremonien med sin egen mobiltelefon. Gjert gliste da navnene til sønnen og Narve ble lest opp av seremonimesteren, men avsto fra å klappe.

Han avslo også spørsmålet om å bli intervjuet da Aftenposten spurte om et intervju, men han takket da NTB gratulerte ham etter seremonien. Det var en blidspent Gjert som repliserte:

– VM er ikke ferdig, det kan hende vi kommer tilbake hit senere, sa han og tenkte naturligvis på søndagens 5000-meterfinale der begge medaljevinnerne skal løpe.

Før Gjert og kona forlot området kom det fra Gjert:

– Det må trenes også!

Forholdet med Ingebrigtsen-brødrene er betent, og det samme er forholdet mellom Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås. Sstnevnte har kalt forholdet for ikke-eksisterende.

Som vanlig når det er medaljeseremoni med norske utøvere, var det mange nordmenn som møtte opp med sine egne flagg for å hylle sine landsmenn.

Medaljene skulle egentlig ha vært delt ut torsdag, men da var både Ingebrigtsen og Nordås opptatt med kvalifisering på 5000 meter der begge tok seg videre til søndagens finale.

1500-meteren gikk av stabelen onsdag. Der ble sølvgutten Jakob Ingebrigtsen spurtet ned av briten Josh Kerr på oppløpet, mens Gilje Nordås avsluttet best av alle og tok bronsen tre hundredeler bak landsmannen.

Gjert Ingebrigtsen har ikke villet snakke med media under mesterskapet. Sist gang han uttalte seg var til TV 2 onsdagen før mesterskapet kom i gang.

Medaljene ble delt ut av Sebastian Coe, presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) som selv ble olympisk mester på 1500 meter både i 1980 og 1984. Coe ble assistert av Tamas Sterbenz, rektor ved den ungarske idrettshøyskolen.

(©NTB)

Flere nyheter: