Menu
Jakob Ingebrigtsen må fortsatt drømme om VG-gull på 1500 meter. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Jakob Ingebrigtsen med VM-sølv i Budapest – Narve Gilje Nordås på bronseplass

Jakob Ingebrigtsen må fortsette å drømme om VM-gull på 1500 meter etter at han løp inn til sølv under finalen i Budapest onsdag kveld.

Av NTB | 23.08.2023 21:24:31

Sport: Dermed fortsetter 1500 meter-spøkelset for Ingebrigtsen i VM-sammenheng. 22-åringen løp inn til VM-sølv i Eugene i fjor og 4.-plass i Doha i 2019.

Fjorårets 1500 meter-finale har hjemsøkt Ingebrigtsen etter at han ble slått av britiske Jake Wightman. Etter løpet har han flere ganger slaktet seg selv offentlig. Han har vært klar på at alt annet enn gull i årets mesterskap er en stor skuffelse.

– Det å ikke få til det jeg vil, takler jeg ekstremt dårlig, og det i seg selv er en ganske stor motivasjon for ikke å havne i samme situasjon igjen, sa han til NTB før han satte i gang med mesterskapet i Ungarn.

Ingebrigtsen har 3.27,14 som personlig bestetid på distansen.

Sandnes-gutten har vist knallform gjennom hele friidretts-VM. 22-åringen hadde full kontroll i forsøket og han tok seg til og med tid til å gestikulere mot publikum på den siste langsiden da han vant sitt heat i semifinalen.

Ingebrigtsen skal også i aksjon på 5000 meteren i VM. Som i 1500 meter-finalen møter han Narve Gilje Nordås i en ny duell i forsøket torsdag.

(©NTB)