Jakob Ingebrigtsen er klar for semifinale på 1500 meter i VM.Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Jakob Ingebrigtsen enkelt videre på 1500 meter i VM

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg til neste runde i kvalifiseringen på 1500 meter i friidretts-VM i Budapest.

Av NTB | 19.08.2023 19:14:36

Sport: Ingebrigtsen jakter sitt første VM-gull på favorittdistansen og hadde full kontroll i forsøket lørdag. Med tiden 3.33,94 vant han heatet og er videre til semifinalen. Ingebrigtsen har 3.27,14 som personlig bestetid på distansen.

22-åringen slaktet seg selv etter 4.-plassen på 1500 meter i Doha-VM i 2019. Det samme skjedde da han ble nummer to bak Jake Wightman i VM i Eugene i USA i fjor sommer. Han har vært klar på at alt annet enn gull i årets mesterskap er en stor skuffelse.

Også klubbkollega Narve Gilje Nordås skal løpe forsøksheat på 1500 meter lørdag. Sandnes-løperen har levert flere sterke resultater og er medaljekandidat i Ungarn. Han har hatt Gjert Ingebrigtsen som trener etter at det ble klart at sistnevnte sluttet som trener for sønnene i fjor.

Semifinalen går av stabelen søndag, mens finalen er onsdag. Både Ingebrigtsen og Nordås er satt opp til å løpe 5000 meter senere i mesterskapet.