Menu
Jakob Asserson Ingebrigtsen med yngste tilskudd på armen etter seieren på 5000m i NM i friidrett 2024. Foto: Carina Johansen / NTB

Jakob Asserson Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk kongepokalene under NM i friidrett

Jakob Asserson Ingebrigtsen mottok lørdag karrierens tredje kongepokal under NM på hjemmebane. På kvinnesiden gikk den gjeve hedersbevisningen til Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Av NTB | 29.06.2024 15:13:12

Sport: Utdelingen fant sted etter at siste øvelse under mesterskapet i Sandnes Idrettspark var avsluttet.

Kongepokalene går til de utøverne som har levert det sterkeste resultatet under NM. Jakob Ingebrigtsen avgjorde langt på vei kampen på herresiden da han dundret inn til sterke 3.34,03.

Søndag etteranmeldte han seg i tillegg til 5000-meteren og vant den på 13.14,36.

Hjemmefavoritten kan dermed plassere karrierens tredje kongepokal på premiehylla. Han tok de to første i 2020 og 2021.

Karsten Warholm, som sto over årets NM, står med seks kongepokaler. Ingen norsk herreløper har flere. Tidligere sleggekaster Sverre Strandli og spydlegenden Andreas Thorkildsen har like mange.

I Sandnes gikk pokalen til Karoline Bjerkeli Grøvdal. Hun vant torsdag 5000-meteren i Sandnes på tiden 14.52,18 etter å ha løpt solo hele veien. Det var sterkt.

Gullet var hennes sjette på distansen i NM-sammenheng.

Grøvdal har fått kongepokalen tre ganger tidligere, i 2017, 2019 og 2021. Alle gangene ble hun premiert for innsatsen på 3000 meter hinder. Denne gangen var det altså 5000-meteren som ble utslagsgivende.

Grøvdal var ikke på plass i Sandnes for å motta kongepokalen lørdag. Hun er på høydesamling for å forberede seg til OL i Paris.

Jæger vant 400-meteren i Sandnes på tiden 51,69 fredag. Gulløpet gjorde hun i et forrykende regnvær. Lørdag fulgte Aremark-jenta opp med et nytt på den halve distansen. Vinnertiden ble da 22,86.

En jury utpeker vinnerne av kongepokalene på NMs siste dag. Den oppnevnes av styret i Norges Friidrettsforbund. Årets jury besto av friidrettspresident Anne Farseth, Jo Nesse og Hanne Lyngstad.

Nesse er leder av statistikk og rekordutvalget i friidrettsforbundet, mens Lyngstad har ansvar for toppidrett og utvikling.

På kvinnesiden står Grete Waitz oppført med sju kongepokaler. Det er flest av alle.

Henriette Jæger var etter alle solemerker Jægers tøffeste utfordrer i kampen om pokalen.

(©NTB)