Vegas Golden Knights-vingen Jonathan Marchessault løfter den store pokalen etter finaleseieren over Florida Panthers. Foto: John Locher / AP / NTB.

Jackpot for Vegas Golden Knights – vant Stanley Cup etter maktdemonstrasjon

Vegas Golden Knights tok sin første Stanley Cup-tittel etter 9-3-seier over Florida Panthers i den femte av sju mulige finalekamper i årets NHL-sesong.

Av NTB | 14.06.2023 07:19:00

Sport: I sin sjette sesong som egen klubb i den øverste nordamerikanske ishockeyligaen (NHL), ydmyket Vegas Golden Knights motstanderen Florida Panthers i finaleserien og dro i land seieren i sitt første Stanley Cup-mesterskap.

Stanley Cup-finaleserien spilles som best av sju kamper, og Golden Knights dro seieren i land etter fem kamper på stillingen 4-1.

Det ble gjort av en klubb som først ble stiftet i 2017.

Mark Stone sto for tre av målene til Golden Knights i det som ble den avgjørende finalekampen. Storseier 9-3 foran et ekstatisk hjemmepublikum lot seg høre.

Med unntak av sist sesong har Vegas Golden Knights nådd sluttspillet hvert år siden oppstarten.

I nattens femte finalekamp tok laget fra Las Vegas en tidlig 2-0-ledelse i 1. periode før Florida Panthers reduserte i 2. periode.

Men laget fra solstaten fikk ikke suge lenge på reduseringskaramellen. Vegas Golden Knights fulgte kjapt opp med scoring nummer tre, fire og fem, og to sekunder før 2. periode var over kom nummer seks.

I den siste perioden ble det tre nye hjemmemål og to nye reduseringsmål til sluttspillet overraskelseslag.

– Vi har alltid sagt om Jonathan at han er en mann for de store anledninger, sa treneren Kelly McGrimmon om høyrevingen.

Årets MVP hadde en trang vei inn i ishockeyens største scene.

– Når du står igjen som vinner, vil navnet ditt alltid være knyttet til det å vinne. For meg har mye handlet om å være ydmyk hele veien, sa Jonathan Marchessault.

Både Golden Knights og Panthers jaktet sin første Stanley Cup-tittel. Det er andre gang at klubbene er i finalen. Vegas-klubben tapte mot Washington Capitals i 2018, mens Panthers led nederlag mot Colorado Avalanche i 1996.

Vegas Golden Knights-angriperen Jonathan Marchessault ble kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller (MVP). Marchessault var en av seks spillere som har vært klubben siden starten i 2017. I årets sluttspill bidro han med 25 poeng, inkludert 13 scoringer.