Menu
Nora Blindheim Nøss på det norske J19-landslaget fikk rødt kort i EM-kvalifiseringskampen mot Finland onsdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

J19-jentene tapte første EM-kvalifiseringskamp

Det norske J19-landslaget i fotball fikk en tøff start på sin EM-kvalifisering i Finland. Vertene vant den første kampen 1-0.

Av NTB | 29.11.2023 14:29:56

Sport: De norske spillerne hadde mye av banespillet, men manglet det lille ekstra på siste halvdel. Det ble skapt en del sjanser, men målet uteble

Lena Tyriberget trener det norske J19-landslaget.

– Det ble en så tøff og jevn kamp som vi hadde sett for oss på forhånd. Det ble kamp med litt «mind games» underveis, og der var Finland gode, sa Tyriberget til fotball.no etter tapet.

– Vi åpnet kampen ganske kontrollert, og vi hadde mange situasjoner der vi kom inn på den siste tredjedelen og fikk slått en del innlegg, men vi fikk ikke nok ut av det, sa hun.

Finland tok ledelsen ved Milja Kiviranta etter en drøy halvtime av kampen.

De norske jentene ga aldri opp håpet om poeng, men gikk av banen uten. Det ble ikke bedre av at Nora Blindheim Nøss pådro seg sitt annet gule kort og ble utvist i sluttminuttene.

Norge har igjen Tyskland lørdag og Israel tirsdag i den innledende EM-kvalifiseringen. Laget som ender sist i puljen, rykker ned til B-nivået, mens de øvrige går videre til den avgjørende kvalifiseringen.

– Vi skal sprette opp igjen og slå tilbake. Vi vet at Tyskland er en bra motstander, men vi skal være modige og tro på det vi driver med, sa landslagstreneren.

(©NTB)

Flere nyheter: