Menu
En tankefull Emil Iversen etter 2.-plassen på Beitostølen. Foto: Geir Olsen / NTB.

Iversen toer i «comebacket»: – En følelse jeg har savnet sykt mye

Emil Iversen (32) var rørt og glad etter å ha blitt slått av bare Erik Valnes i lørdagens 10 kilometer klassisk på Beitostølen.

Av NTB | 18.11.2023 15:00:07

Sport: 32-åringen har vært igjennom to tøffe sesonger og står utenfor landslaget denne sesongen.

Lørdag åpnet løperen fra Meråker sterkt og kjempet lenge med Valnes om seieren. Til slutt endte han opp 18 sekunder bak nordlendingen.

Iversen var både lettet og fornøyd etter rennet. Han endte på 2.-plass i klassiskrennet på Beito for tredje året på rad.

– Det betyr ikke så mye å komme på pallen, men det betyr veldig mye at jeg viser at jeg er med og kjemper igjen. Ikke minst i går var det overraskende bra. Da fikk jeg svarene jeg har kjent på i hele høst. Selv om jeg røk ut i kvartfinalen, og som ikke er så mye å skrive hjem om, så var det en av mine bedre prologer, sa Iversen til NTB på tampen av en lang rekke med intervjuere i pressesonen.

Det var en grunn til at Iversen var så glad etter en tid hvor kroppen ikke har fungert som den skal.

– Jeg viste at jeg kunne være med å kjempe igjen, og den følelsen har jeg savnet sykt mye. Jeg har jo ikke vært i nærheten. Det går helt fint for meg og ikke vinne og ikke komme på pallen, men det å ikke få ut sitt beste og ikke vite hvorfor, den følelsen er fæl.

– Nå viste jeg at jeg er med og kjemper igjen. I dag fikk jeg ut det jeg var god for, jeg fikk til å gå i kjelleren, og det er en følelse jeg har savnet. Jeg går stort sett gode skirenn når jeg er kvikk og rask. Det har jeg gjort siden jeg var 16 år. Jeg håper å fortsette med det.

Om det blir verdenscuprenn i Ruka kommende helg er det for tidlig å si noe om.

– Ruka får bli en stor, stor bonus. Jeg har booket en hytte på Gålå og har forberedt meg til å gå norgescup på der.

Iversen tror at prestasjonen ville ha holdt mål i verdenscupen også.

– Dette hadde holdt bra i Ruka, men jeg skal absolutt ikke forsøke å prate meg inn.

– Dette var bra. Et toppløp. Jeg klarte å roe meg ned og finne flyten. Jeg begynte å kjenne det på andrerunden, men holdt flyten og klarte å spare litt til avslutningen, sa Valnes til NTB.

Valnes sier at han har trent godt og med god kontinuitet i hele høst.

– Nå blir det viktig å holde på den gode følelsen og ta det renn for renn. Jeg går inn i verdenscupen med en god følelse, sa Valnes.

Iversen fikk svarene han lenge har savnet.

Erik Valnes vant overlegent Det var hans tredje seier på fire forsøk hittil i sesongen. 27-åringen dokumenterer kjempeform. Løpet hans ville nok holdt til pallen i verdenscupen også.

(©NTB)

Flere nyheter: