Menu
Emil Iversen i forbindelse med langrennslandslagets precamp med de VM-uttatte herrene på Skeikampen sist februar. Foto: Geir Olsen / NTB.

Iversen får med pappa og lillebrødrene i nytt team: – Koster penger, men jeg har råd til det

Langrennsløperen Emil Iversen (31) får med seg blant andre pappa Ole Morten, lillebrødrene Mats og Gaute og Trond Nystad når han nå står utenfor landslaget.

Av NTB | 07.06.2023 16:08:51

Sport: Iversen presenterte sitt nye team i Trondheim onsdag.

Dagbladet skriver at pappa Ole Morten Iversen blir sportssjef, mens broren Mats fortsetter som manager. Pål Trøan Aune blir også med i en rolle som altmuligmann. Aune ga seg som langrennsløper etter forrige sesong.

Lillebror Gaute skal hjelpe til med det mentale.

Fra før var det kjent at Trond Nystad blir Iversens personlige trener. Adresseavisen skrev om ansettelsen tidligere i juni, og den ble bekreftet da Iversen holdt pressekonferanse hos en av sine sponsorer onsdag.

– Dette hadde ikke gått uten familien. Jeg synes at vi har fått til et fin miks. Pål er kanskje verdens beste ikke-satsende skiløper og kan hjelpe meg med mye, sier Emil Iversen til NTB.

Formduppen gjorde at han ikke ble tilbudt landslagsplass foran kommende sesong. Han må bevise mer for å komme i betraktning til en slik plass igjen.

Trond Nystad var blant annet norsk landslagstrener fra 2011 til 2015. Etterpå trente han Østerrikes landslagsløpere i flere sesonger.

Nystad var også Didrik Tønseths personlige trener da Tønseth var uten landslagsplass i en periode.

– Dette koster penger, men jeg har råd til det. Jeg føler at dette kan bli veldig bra. Vi kan ikke matche opplegget til landslaget, men de andre kan vi matche, sier Iversen.

Han har ambisjoner om å delta i Toppidrettsveka på sensommeren. Det kan bli den første gangen med nytt team i aksjon.

31-åringen har vært igjennom et par utfordrende sesonger der lite har klaffet for ham. Kun glimtvis har han vist det som gjorde ham til blant annet verdensmester på femmil i Oberstdorf-VM i 2021.

Emil Iversen er i stad til å satse ved hjelp av sponsorer.

Flere nyheter: