Menu
Amalie Iuel etter semifinalen på 400 meter hekk i friidretts-EM i Roma. Foto: Heiko Junge / NTB

Iuel tangerte årsbeste – likevel ingen plass i EM-finalen

Amalie Iuel greide ikke å ta seg inn blant finalistene på 400 meter hekk i friidretts-EM i Roma. Hun klokket inn til 54,89 i semifinalen.

Av NTB | 10.06.2024 14:03:08

Sport: Med det tangerte Iuel sin egen årsbeste. Hun var tredje raskest i det andre heatet på Olympiastadion, der de to beste fra hver pulje og to løpere på tid utgjør tirsdagens finalefelt.

Iuels heat ble vunnet klart av regjerende VM- og EM-vinner Femke Bol. Nederlenderen var i mål på 54,16.

– Jeg prøvde å gå ut med en enda høyere fart enn jeg har gjort tidligere. Dessverre dabbet det litt av mot slutten, sa Iuel til NRK.

Treneren Leif Olav Alnes likte det han så fra tribunen.

– Det var et fantastisk løp, og det holdt jo nesten. Det var full guts, og jeg er kjempefornøyd, sa han til NRK.

– Det er morsomt å ha en norsk finalist på damesiden også. Jeg hadde håpet at vi begge skulle ta oss videre, men det holdt ikke i dag, sa Iuel.

Søndag tok Iuel seg videre fra kvalifiseringen etter å ha løpt 56,23. Da tok hun seg ikke helt ut. Iuel har en personlig rekord på 54,68.

– Slik jeg har regnet på det, måtte jeg løpe fortere enn 68 sekunder på hekken her for å ta meg til OL. Så noe helt sykt må skje hos dem jeg har bak meg nå, sa Iuel i sin vurdering av egen OL-situasjon.

I 2022 ble Iuel nummer fem i EM-finalen på 400 meter hekk i München.

Line Kloster var direktekvalifisert til semifinalen. Der leverte hun som vinner av det siste heatet på tiden 54,56.

Så sent som i september i fjor ble Iuel mor for første gang. Hun har ikke greid OL-kravet, men vil høyst trolig kunne delta i Paris-lekene på bakgrunn av ranking.

(©NTB)