Menu
Rettssaken mot den drapstiltalte sønnen til Svein Olav Mathillas pågår i Nord-Troms og Senja tingrett i Tromsø. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

iTromsø: Drapstiltalt sønn erklærer seg ikke skyldig

Mannen som drepte Stein Olav Mathillas i Tromsø i fjor, sier han handlet i nødverge. Påtalemyndigheten vil at tiltalte dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Av NTB | 15.08.2023 11:24:23

Medisin og helse: Tirsdag startet saken i Nord-Troms og Senja tingrett der mannen i 20-årene er tiltalt for å ha drept faren ved hans hjem på Bjerkaker i Tromsø 1. juli i fjor.

Mathillas ble ifølge tiltalen påført gjentatte knivstikk i flere kroppsdeler og døde av forblødning. Tiltalte har erkjent å ha drept sin egen far, men han har hele tiden nektet straffskyld.

Ifølge iTromsø fastholdt han at han ikke er skyldig da han ble spurt om skyldspørsmålet tirsdag.

Ifølge avisa anser påtalemyndigheten tiltalte som utilregnelig på grunn av sterkt avvikende sinnstilstand og ønsker at han dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Drapstiltalen har normalt en strafferamme på 8 til 21 års fengsel.

Det ble avspilt lydopptak og video i tingretten, inkludert en samtale 1. juli i fjor mellom tiltalte og politiet, der sønnen sier han har blitt truet på livet, at han må forsvare seg med kniv og håper politiet kan komme straks.

(©NTB)

Flere nyheter: