Menu
Alberto Dainese avbildet da han trillet inn til en etappeseier i årets Arctic Race. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Italiensk spurtseier i Vueltaen – velt før den siste kilometeren

Alberto Dainese var sterkest på oppløpet og kom i mål som vinner av den 19. etappen i Vuelta a España.

Av NTB | 15.09.2023 17:42:28

Sport: Den italienske DSM-syklisten slo landsmannen Filippo Ganna (Ineos) i massespurten. Seieren var Daineses første individuelle i Vuelta-sammenheng og tredje på Grand Tour-nivå.

Etter målgang viste TV-bildene to forslåtte lagkamerater som jublet hemningsløst. DSM-duoen var involvert i en velt som gikk før den siste kilometeren. Da nyheten om Dainese-triumfen nådde fram, klemte de hverandre i ren gledesrus.

Sepp Kuss startet dagen med en 17 sekunders ledelse på lagkameraten Jonas Vingegaard. Jumbo-Vismas amerikaner holdt som ventet på luken i sammendraget.

Dagens brudd var på fire ryttere (tre franskmenn og én tsjekker). De kjempet godt og ga feltet en strevsom kamp, men sistemann ble kjørt inn med underkant av 20 kilometer igjen.

Enkelte soloforsøk i sluttfasen slo ikke til. En svært Etappen ble dermed avgjort i en massespurt.

Vuelta-syklistene brukte fredagen til å tråkke seg gjennom en flat strekning på 177,5 kilometer. Ruten gikk fra Lan Bañeza til Íscar.

To etapper gjenstår i årets siste Grand Tour-ritt. Lørdag skal feltet ut i et kupert landskap og gjøre unna 208 kilometer på veien mellom Manzanares El Real og Guadarrama. Det hele avsluttes søndag med en flat etappe (litt over 100 km) inn til Madrid.

(©NTB)