Menu
Ingrid Landmark Tandrevold måtte ut i tre strafferunder på sin etappe på stafetten i VM i skiskyting i Oberhof. Foto: Javad Parsa / NTB

Italia tok stafettgullet – Norge skuffet på standplass

Italia gikk til topps på kvinnenes stafett i skiskytter-VM i Oberhof. Norge slet stort på standplass og måtte ut i fire strafferunder totalt.

Av NTB | 18.02.2023 16:25:43

Sport: De italienske stafettjentene vant stafetten med 24.7 sekunder ned til Tyskland. Sverige tok bronsen 55 sekunder bak.

Røiseland gikk i mål til 6.-plass med to minutter og 20 sekunder opp til Italia.

Norge vekslet bare fem sekunder bak Sverige i front etter Karoline Knottens åpningsetappe.

Derifra og ut ble Norge hengende mer og mer bakpå.

– Det var ikke bare jeg som bommet på min etappe. Det var tøffe forhold og jeg taklet det ikke så bra. Det blir vanskelig for meg, men jeg får trøste meg med at det var vanskelig for mange andre der ute også, sa en knust Tandrevold i pressesonen.

– Jeg gikk alt på sisterunden for at de fortsatt skulle ha muligheten, la hun til.

På tredjeetappen måtte Lien også ut i en strafferunde. Dermed var de norske stafettjentene ett minutt og 51 sekunder bak Italia i tet før Marte Olsbu Røiselands ankeretappe.

– Når jeg skal begynne med ekstraskuddene har jeg så skjelven. Jeg sto og ristet og prøvde og prøvde, men fikk den ikke ned. Da ble det en strafferunden og tiden gikk, sa Lien til NRK.

Røiseland maktet ikke å hjelpe Norge til medalje.

Norge brukte 13 ekstraskudd totalt og måtte ut i fire strafferunder

En time før stafetten ble Ragnhild Femsteinevik erstattet av Ida Lien. Førstnevnte følte seg ikke i form. VM avsluttes med fellesstart søndag.

Ingrid Landmark Tandrevolds stående serie ble en fiasko med fire bom. Det endte i tre strafferunder.

Norge var dermed skikkelig bakpå i medaljekampen og lå drøyt ett og et halvt minutt bak teten etter Tandrevolds veksling med Ida Lien.

(©NTB)

Flere nyheter: