Lorenzo Pirola jubler for 1-0-scoringen mot Sveits. Foto: Raed Krishan / AP / NTB

Italia slo Sveits i U21-EM – Norge kan gå videre med tap mot Frankrike

Sveits kom ned på bakken igjen etter seieren over Norge i U21-EM. Søndag ble det 2-3-tap for Italia. Det betyr at Norge fortsatt er med i kampen om avansement.

Av NTB | 25.06.2023 20:09:04

Sport: Norge kan ta seg videre til sluttspillet selv med tap mot Frankrike søndag kveld. Da må Italia slås i den siste kampen, i tillegg til at Frankrike må ta seg av Sveits.

Da vil Frankrike toppe gruppa med ni poeng, og Norge, Sveits og Italia vil alle ha tre poeng. Målforskjell i kampene mellom de tre lagene vil avgjøre hvem som går videre. Deretter avgjør antall scorede mål innbyrdes.

Før elleve minutter var spilt, hadde Italia satt inn to mål mot det sveitsiske laget søndag. Først på en heading av Lorenzo Pirola. Deretter ble Wilfried Gnontos heading reddet, men angriperen satte inn returen selv.

Like før pause ordnet Fabiano Parisi 3-0 på Cluj Arena, bare noen kilometer unna Stadion Dr. Constantin Radulescu, der Norge skal spille.

Kastriot Imeri og Zeki Amdouni gjorde det spennende med to reduseringer etter hvilen, men Sveits kom ikke nærmere poeng.