Menu
Israelske soldater rykket onsdag inn i Nablus på Vestbredden. Der oppsto det sammenstøt mellom palestinere og soldatene. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB

Israelsk aksjon mot Gazastripen etter rakettangrep

Israel har gjennomført luftangrep mot mål på Gazastripen etter at flere raketter ble skutt mot Israel.

Av NTB | 23.02.2023 06:25:28

Politikk: Like etter klokken 6 lokal tid steg svart røyk til værs fra et av målene nord for Gaza by. I en uttalelse fra det israelske forsvaret noen minutter senere står det at den israelske hæren «gjennomfører angrep på Gazastripen».

To timer tidigere utløste et rakettangrep fra Gazastripen alarmer over det sørlige Israel. Fem raketter som ble tatt ned av det israelske forsvaret, var på vei mot byene Ashkelon og Sderot. Den sjette raketten falt ned på et åpent jorde.

Det er ikke kommet meldinger om at noen er drept eller såret, ei heller er det kommet meldinger om ødeleggelser, etter rakettangrepet. Ved 5.40-tiden var det heller ingen opplysninger om drepte eller sårede på Gazastripen.

Så langt har ingen palestinsk gruppe sagt at de sto bak nattens angrep, som fant sted etter at israelske soldater aksjonerte i Nablus på Vestbredden onsdag. Der ble elleve palestinere drept og over 80 såret, ifølge tall fra det palestinske helsedepartementet.

Talsmenn for den israelske hæren uttalte at soldatene jaktet på to militante palestinere som var mistenkt for tidligere angrep. Bygningen de to mennene befant seg i ble omringet av soldatene og sprengt da de nektet å overgi seg. De to mennene, samt en tredje ble drept.

Den palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) bekrefter at en av deres kommandanter ble drept i det israelske angrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: