Menu
Israels statsminister Benjamin Netanyahu fikk natt til søndag satt inn pacemaker og ligger nå til observasjon på sykehus. Foto: AP / NTB

Israels statsminister har fått satt inn pacemaker

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fikk natt til søndag satt inn pacemaker, og operasjonen var ifølge sykehuset vellykket,

Av NTB | 23.07.2023 07:32:59

Medisin og helse: – For en uke siden ble jeg utstyrt med en hjertemonitor. Den monitoren piper i kveld og sa at jeg må ha en pacemaker, og at jeg må få den satt inn allerede i kveld, fortalte Netanyahu i en video lørdag kveld.

– Jeg føler meg bra, men jeg må lytte til legene mine, sa den 73 år gamle statsministeren videre.

Natt til søndag fikk han operert inn en pacemaker ved Tel HaShomer-sykehuset i Tel Aviv-forstaden Ramat Gan, og sykehuset opplyste i morgentimene søndag at han var i fin form etter operasjonen.

– Han vil bli holdt under observasjon ved hjerteavdelingen, het det i en kunngjøring.

For en uke siden ble Netanyahu skrevet ut fra det samme sykehuset etter å ha vært plaget av svimmelhet. Det var i forbindelse med det at hjertemonitoren kom på plass.

Statsministeren håper å være på beina igjen allerede mandag da rettsreformen skal stemmes over i Knesset.

– Legene forteller meg at jeg vil kunne skrives ut i morgen ettermiddag og vil kunne dra til Knesset for å stemme, sa Netanyahu i videoen lørdag kveld.

Reformen vil gi politikerne større makt over rettsvesenet i Israel, og kritikerne hevder at den vil undergrave maktfordelingsprinsippet med tre uavhengige institusjoner: en lovgivende, en utøvende og en dømmende.

Det vil svekke demokratiet og bringe Israel i autoritær retning, mener de.

Kritikerne mener også at Netanyahu har egeninteresse av å svekke rettsvesenets uavhengighet ettersom han selv er tiltalt for korrupsjon og maktmisbruk. Hundretusenvis av israelere fra alle samfunnslag har sluttet opp om protestene mot rettsreformen, som har pågått siden januar.

Mens Netanyahu er på sykehus fungerer justisminister og visestatsminister Yariv Levin i rollen som statsminister, opplyser statsministerens kontor.

Netanyahus operasjon skjer samtidig med at tusenvis av israelere marsjerte fra Tel Aviv til Jerusalem for å protestere mot den ytterliggående høyreregjeringens omstridte rettsreform. Deler av reformen er ventet å bli vedtatt søndag og mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: