Menu
Israelske sikkerhetsstyrker undersøker bilen som akselererte og krasjet inn i en kontrollpost på Vestbredden. En israeler ble drept og tre soldater skadd, før gjerningsmannen ble skutt og drept. Foto: Ohad Zwigenberg / AP / NTB

Israeler drept i angrep på kontrollpost på Vestbredden

En israeler ble drept og tre soldater skadd da en palestiner ifølge den israelske hæren kjørte inn i en kontrollpost på den okkuperte Vestbredden.

Av NTB | 31.08.2023 12:04:54

Krig og konflikter: Gjerningsmannen ble skutt.

En palestinsk varebilsjåfør akselererte mot kontrollposten Maccabim mellom Tel Aviv og Jerusalem og kjørte inn i en gruppe soldater torsdag, opplyser den israelske hæren. De sier mannen, som skal ha hatt arbeidstillatelse i Israel, ble skutt og drept.

I et annet angrep i Jerusalem onsdag kveld ble en israelsk mann skadd. Politiet sier en 14 år gammel palestinsk gutt knivstakk mannen på en trikkeholdeplass. En politimann som var vitne til angrepet, skjøt gjerningsmannen, som ifølge mediene ble dødelig såret.

Sikkerhetssituasjonen i Israel og på Vestbredden har lenge vært svært spent. Hittil i år er 28 israelere, 1 ukrainer og 1 italiener drept i angrep. Over 180 palestinere er drept i israelske militæroperasjoner og andre konfrontasjoner eller etter å ha utført angrep.

(©NTB)

Flere nyheter: