Menu
Bussholdeplassen der tre israelere ble drept fredag, blant dem to brødre på seks og åtte år. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB

Israel varsler opptrapping i palestinske områder

Israel vil gå enda hardere til verks for å stanse palestinske angrep i de israelskokkuperte, palestinske områdene.

Av NTB | 12.02.2023 14:45:33

Politikk: – En skikkelig respons på terrorisme er å ramme den med kraft og slå enda dypere røtter i vårt land, sa statsminister Benjamin Netanyahu på et regjeringsmøte søndag.

Han sier at han kommer til å ha et møte med regjeringens sikkerhetsutvalg for å forberede en mer omfattende operasjon mot både palestinske angripere og deres tilhengere både i Øst-Jerusalem og Vestbredden.

Han sier også at Israel vil trappe opp byggingen av israelske bosetninger.

Både Øst-Jerusalem og Vestbredden har vært okkupert av Israel siden 1967. Israel har i årenes løp etablert store israelske bosetninger i de okkuperte områdene, noe som er i strid med folkeretten.

Varselet om en opptrapping kommer to dager etter at en 32 år gammel palestinsk mann kjørte bilen sin inn i en folkemengde på en bussholdeplass i bosettingen Ramot i Øst-Jerusalem. Tre israelere ble drept, blant dem to brødre på seks og åtte år.

Palestineren ble drept av politiet på stedet.

32-åringens familie ble pågrepet og avhørt rett etter angrepet. To av brødrene hans sitter fortsatt fengslet mens etterforskningen pågår.

Ifølge familien hadde han en psykiatrisk diagnose og ble skrevet ut fra et sykehus bare to dager før han kjørte bilen inn på bussholdeplassen.

Eksperter og menneskerettsforkjempere mener praksisen med å rive boligene til palestinske angripere utgjør en kollektiv avstraffelse som rammer uskyldige.

Israels minister for nasjonal sikkerhet, Itamar Ben-Gvir, en ytterliggående høyrepolitiker, har tidligere varslet en militæroperasjon i Øst-Jerusalem, der flesteparten av innbyggerne er palestinere.

Israelske politifolk og soldater hadde søndag forseglet dørene og vinduene på en leilighet i Øst-Jerusalem der den palestinske 32-åringen og hans familie bodde. Dette kan bety at israelske myndigheter planlegger å rive leiligheten.

(©NTB)

Flere nyheter: