Menu
Adalah, moren til palestinske Kamal Jouri som sitter i israelsk fangenskap, ser på restene av familiens bolig som ble rasert av israelske styrker natt til torsdag. Foto: AP / NTB

Israel raserte boligen til palestinsk familie i Nablus

Israelske soldater har rasert familieboligen til en palestiner som de anklager for å stå bak et angrep på israelske soldater på den okkuperte Vestbredden.

Av NTB | 22.06.2023 09:49:11

Kriminalitet og rettsvesen: Leiligheten til mannens familie lå i andre etasje av en boligblokk i Nablus, og den ble sprengt i morgentimene torsdag.

Kamal Jouri har sittet i israelsk fangenskap siden februar, anklaget for å ha deltatt i et angrep der en israelsk soldat ble drept i en bosetning i oktober i fjor.

Israel river rutinemessig boligene til palestinere de anklager for å stå bak angrep, en praksis som menneskerettsorganisasjoner som Amnesty International, Human Rights Watch og israelske B´Tselem omtaler som kollektiv avstraffelse og en krigsforbrytelse i henhold til Folkeretten.

USA protesterer også mot praksisen.

– Vi har gjentatt ganger slått fast at boligene til hele familier ikke skal rives som følge av enkeltpersoners handlinger, het det i en skarp uttalelse fra landets ambassade i Israel i 2021.

Onsdag ble tre palestinere drept i et droneangrep mot en bil utenfor Jenin på den okkuperte Vestbredden. De tre mennene tilhørte to militante palestinske grupper, og Israel bekrefter at det var et målrettet angrep.

FNs menneskerettssjef Volker Türk rettet tidligere i uka skarp kritikk mot Israels drap på palestinere.

– De israelske sikkerhetsstyrkenes begår stadig flere ulovlige drap på palestinere, inkludert det som framstår som utenomrettslige henrettelser, slo han fast.

(©NTB)

Flere nyheter: