Menu
Sørgende palestinere etter søndagens angrep vest for Rafah by, der minst 45 mennesker skal ha blitt drept. Tirsdag ble det meldt om enda et angrep mot en teltleir i området. Over 20 palestinere skal være drept. Foto: Jehad Alshrafi / AP / NTB

Israel nekter for å ha angrepet teltleir i Rafah – 21 drept

Palestinske helsemyndigheter melder om 21 drepte etter et israelsk angrep mot en teltleir. Israels militære nekter for å ha angrepet teltleiren.

Av NTB | 28.05.2024 19:23:14

Politikk: Angrepet tirsdag rammet en teltleir for internt fordrevne i det som er definert som et humanitært område i Mawasi-distriktet, ifølge innbyggere og ambulansearbeidere.

Minst tolv av de drepte var ifølge helsemyndighetene kvinner.

Det israelske militæret mener de ikke sto bak angrepet.

– I strid med rapporter fra de siste timene angrep ikke det israelske forsvaret (IDF) det humanitære området i Al-Mawasi, skriver de i en uttalelse.

Det ble tidligere meldt at sju mennesker ble drept.

Søndag ble minst 45 mennesker drept i et israelsk luftangrep som traff en teltleir for internt fordrevne like sør for Mawasi. Angrepet ble møtt med kraftig internasjonal fordømmelse.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har kalt angrepet en tragisk ulykke.

Angrepet ble gjennomført to dager etter at FN-domstolen ICJ beordret Israel til å stanse Rafah-offensiven helt sør på Gazastripen.

Flere nyheter: