Menu
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AP / NTB

Israel insisterer på at Rafah-offensiv ikke vil føre til ødeleggelse av den palestinske befolkning

Rafah-operasjonen medfører ikke risiko for ødeleggelse av den palestinske sivilbefolkningen, sier Israel etter pålegget fra FN-domstolen om å stanse angrepene.

Av NTB | 24.05.2024 18:50:47

Kriminalitet og rettsvesen: I en uttalelse fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor heter det fredag at Sør-Afrikas anklager mot Israel i ICJ er falske, opprørende og avskyelige.

– Israel har ikke og kommer ikke til å utføre noen militæroperasjoner i Rafah-området som skaper levekår som kan føre til ødeleggelse av den palestinske sivilbefolkningen, sier Israels nasjonale sikkerhetsrådgiver Tzachi Hanegbi i den felles uttalelsen fra Netanyahus kontor og Israels utenriksdepartement fredag kveld.

Israel sier videre at de vil fortsette å la nødhjelp slippe inn i Gaza «i tråd med loven».

FN-domstolen ICJ beordret fredag Israel til å umiddelbart stanse militæroffensiven eller andre handlinger i Rafah som kan påføre befolkningen i Gaza levekår som kan medføre dens ødeleggelse. ICJ beordrer også Israel til åpne grenseovergangen i Rafah for uhindret humanitær tilgang og sørge for uhindret tilgang for etterforskere som kan granske påstander om folkemord.

(©NTB)

Flere nyheter: