Mattias Nørstebø er en av veteranene på et ungt norsk landslag i ishockey som spilte mot Danmark i Odense torsdag. Foto: Alf Simensen / NTB

Ishockeylandslaget tapte første VM-oppkjøringskamp 1-3 for Danmark

Et ungt norsk ishockeylandslag innledet VM-oppkjøringen med å tape 1-3 for Danmark på bortebane i Odense.

Av NTB | 11.04.2024 21:23:06

Sport: Tobias Johanssons utvalgte kom under etter snaue ti minutter da laget måtte spille tre mot fem. Nick Olesen scoret, og samme mann ga danskene 2-0 fire og et halvt minutt før første pause.

Henrik Haukeland voktet det norske målet og fikk litt bedre arbeidsforhold utover i kampen da de norske spillerne hadde fått matchtempoet inn i kroppen.

I midtperioden klarte dessuten Thomas Berg Paulsen å sette reduseringen til 1-2 på en retur fra den danske målvakten. Mikkel Aagaard fastsatte resultatet i tomt norsk mål mot slutten av kampen.

Ni av spillerne i denne troppen var med i VM i fjor. Backene Mattias Nørstebø og Max Krogdahl var de mest erfarne i et ellers veldig ungt norsk lag.

Mange antatte VM-spillere mangler. Det er spillere som er opptatt med sluttspill for sine respektive klubber rundt om i Europa.