Ken Andre Olimb scoret et av de norske målene i 3-4-tapet for Sverige onsdag. Foto: Tore Meek / NTB

Ishockeylandslaget ga Sverige kamp – tapte etter forlengning

Norge bød Sverige på sterk motstand i onsdagens VM-oppkjøringskamp i ishockey i Östersund, men måtte se seg slått 4-3 etter forlengning.

Av NTB | 19.04.2023 21:34:11

Sport: Ken André Olimb hadde en stor sjanse til å gi Norge seieren tidlig i forlengningen etter en flott kontring, men keeper Marcus Högberg reddet. I stedet avgjorde André Petersson for hjemmelaget etter 2.17 minutters spill i sudden death.

De norske mente at Sverige burde fått en spiller utvist rett i forkant av scoringen. Petersson fikk stå helt alene foran mål og overlistet Jonas Arntzen.

Tobias Fladeby tvang fram forlengningen med sin 3-3-scoring 14 sekunder før slutt i 3. periode, da Norge hadde tatt ut keeper for en ekstra utespiller.

Samuel Johannesson ga Sverige en tidlig ledelse, men Olimb utlignet med et skudd i lengste kryss mot slutten av den første perioden. Isac Brännström ordnet ny hjemmeledelse før første pause.

I midtperioden utlignet Noah Steen, men Anton Bengtsson sørget for at svenskene kunne gå også til neste pause med ledelse.

Fladebys scoring ble den eneste i 3. periode.