Menu
Ken André Olimb blir en viktig spiller for det norske VM-laget. Torsdag gikk han og lagkameratene målløse av banen i 0-5-tapet for Sverige i Östersund. Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund / NTB

Ishockey: Svenskene nektet Norge scoringer og vant 5-0

Sverige var minst ett nummer for store og vant den andre VM-oppkjøringskampen i ishockey mot Norge med 5-0.

Av NTB | 20.04.2023 20:54:21

Sport: Onsdag hang de norske spillerne godt med svenskene og tapte først etter forlengning med 3-4. Noen gjentakelse av den kampen ville ikke svenskene ha, og de satte tidlig skapet på plass.

– Det er selvsagt kjedelig å tape 0-5, men jeg velger å se de to kampen under ett. Jeg synes vi spilte en OK kamp, men vi ble straffet knallhardt av svenskenes utrolige dyktighet. sa landslagstrener Tobias Johansson til NTB.

Hans gutter fikk en vond start på torsdagens kamp i Östersund. Det hadde gått bare 17 sekunder da den svenske backen Samuel Johannesson satte pucken bak Henrik Haukeland med et dekket skudd fra blålinjen.

Det svenske laget hadde pucken mye, men klarte ikke å skape mange farligheter i første periode. Det norske laget fikk god trening på å ligge lavt i egen sone og ta ut motstanderens spillere.

Jacob De La Rose kom i stor fart inn den norske sonen og løftet uforstyrret inn 4-0-målet med litt over minuttet igjen av perioden.

Patrik Karlkvist økte til 5-0 i et svensk overtall midtveis i tredje periode.

Den norske landslagsveteranen Ken André Olimb fikk bestemannsprisen på det norske laget.

– Vi kommer til å gjøre noen endringer til kampene mot Danmark. Troppen til de kampene blir offentliggjort fredag, sa den norske landslagstreneren.

Sveriges landslagssjef Sam Hallam kan forsterke VM-laget sitt med flere NHL-spillere. Det samme luksusproblemet har ikke Johansson.

Han håper å få med AHL-spilleren Mathias Emilio Pettersen til VM i Finland og Latvia.

– Nå er det ventet at laget hans vil nå langt i sluttspillet, men vi er i dialog med ham hele tiden, sa Johansson.

Det er ikke klart om Norges eneste NHL-spiller for tiden, Mats Zuccarello, er VM-aktuell. Han er uansett for tiden opptatt med NHL-sluttspillet for Minnesota Wild.

Det er 23 dager til VM start i Riga og Tammerfors. Norge skal spille i gruppe B i Riga og møter Kasakhstan (13/5), Sveits (14/5), Slovenia (16/5), Latvia (17/5), Tsjekkia (20/5), Canada (22/5) og Slovakia (23/5).

Norge startet midtperioden i overtall, men klarte aldri å etablere spill inne i den svenske sonen. Svenskene slo til direkte med fullt mannskap, og Isac Brännström fikk det enkelt med å sette 2-0. Johannesson økte til 3-0 etter snaue åtte minutter med sitt andre mål for kvelden.

Det norske laget blir trolig forsterket med aktuelle spillere fra NM-finalistene Stavanger og Storhamar foran de fire siste oppkjøringskampene mot Danmark (Odense og Frederikshavn) og Frankrike (Asker).

(©NTB)

Flere nyheter: