Martin Johnsen (t.h.) scoret på straffen som ga Storhamar seieren hjemme mot Vålerenga. Her er han fra en tidligere kamp. Foto: Geir Olsen / NTB

Ishockey: Storhamar-jubel i toppkampen – slo Vålerenga etter straffethriller

Martin Johnsen tok Storhamar til 5-4 over tittelrival Vålerenga og en liten luke i tetsjiktet i eliteserien ishockey. Han avgjorde tirsdagens straffedrama.

Av NTB | 05.12.2023 21:40:06

Sport: I alt ble det slått 20 straffer da en vinner skulle kåres. Johnsen var alene om å finne nettmaskene.

– Det var digg å sette den, sa matchvinneren til TV 2.

Seieren gjør at Storhamar beholdt tabelltoppen og leder med ett poeng på Vålerenga etter 23 kamper. For åtte gang på rad gikk gjestene fra Oslo tapende ut av en hockeydyst i Hamar.

Storhamar var under tre minutter fra å avgjøre i ordinær tid, men Sander Thoresen plasserte 4-4 i krysset og fikset forlengning. Vålerenga-utligningen kom etter overtallsspill.

Snaut ti minutter tidligere gjorde Jacob Berglund enkelt målet hjemmefansen håpet skulle gi tre poeng. Svensken har scoret i alle Storhamars tre kamper mot Vålerenga denne sesongen.

Kampens første mål styrte Stian Solberg inn til Vålerenga. Det kom med 48 sekunder igjen av åpningsperioden, men ledelsen holdt ikke til pause. Adrian Saxrud Danielsen sørget for det.

To raske scoringer fra Peter Quenneville ga et Storhamar-rykk til 3-1 etter en drøy halvtime. Canadieren har gjort notert målpoeng i 20 strake kamper, melder Hamar Arbeiderblad.

Godt overgangsspill skulle tenne Vålerenga-håpet igjen. Jørgen Karterud utnyttet at Storhamar sto høyt i sonen og satte pucken forbi keeper Markus Stensrud.

3-3-utligningen kom tidlig i tredje periode. Mathis Olimb dro av Stensrud og scoret i tomt bur.

Tidligere i høst vant Storhamar 4-0 hjemme mot VIF, men tapte 0-4 da lagene møttes i Jordal Amfi i november.