Viktor Granholm mens han ennå spilte for Frisk Asker i 2020. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ishockey: Norge tapte 1-2 for Ungarn – alle målene kom i overtall

Norges ishockeymenn fikk det ikke helt til å stemme og tapte 1-2 for Ungarn i fredagens landskamp i ishockey for menn

Av NTB | 19.04.2024 20:53:54

Politikk: Kampen i Szekesfehervar ble ikke av dem som vil bli husket lenge.

Ungarn scoret i sitt første overtallsspill for kvelden etter rundt 14 minutters spill i 1. periode. Norge styrte det meste av spillet fram til scoringen, men de fikk ikke noen store sjanser ut av overtaket.

Ungarn avsluttet i stolpen fem minutter inn i 2. periode. Da presset hjemmelaget stort i overtall, og like etter stolpeskuddet gikk de opp i 2-0.

Norges redusering kom med knappe tre minutter igjen av 2. periode, og også den scoringen kom med én mann mer på isen.

Scoringen kom ved Östersunds Viktor Granholm etter pasning av Karlskogas Eskild Bakke Olsen.

Norge spiller sine kamper uten spillere fra Storhamar og Vålerenga. De er opptatt med NM-finale og spilte den tredje finalekampen fredag.

Norge spiller ny kamp mot Ungarn lørdag. Også den kampen spilles i Szekesfehervar.

Norges kamper mot Ungarn er et ledd i oppkjøringen til VM i Tsjekkia i mai. Der har også NHL-proffen Mats Zuccarello signalisert at han har lyst til å være med.