Menu

IS tar på seg skylden for angrepet i Afghanistan der nordmann ble skadet

Terrororganisasjonen IS tar på seg skylden for angrepet der seks personer ble drept og en nordmann ble skadet i Bamiyan i Afghanistan fredag.

Av NTB | 19.05.2024 20:49:26

Krig og konflikter: Tre av de drepte er spanske turister, mens de tre andre er afghanere. I tillegg ble sju eller åtte personer såret, blant dem fire utlendinger fra Norge, Litauen, Spania og Australia.

Tilstanden er stabil for de sårede turistene, blant dem nordmannen. Sykehuset der de får behandling i Kabul drives av den italienske hjelpeorganisasjonen Emergency.

– De sårede ankom sykehuset vårt klokken 3 natt til lørdag, rundt ti timer etter at hendelsen fant sted, sa Emergencys landdirektør i Afghanistan, Dejan Panic, natt til søndag norsk tid.

Angrepet skjedde da gruppen på tolv turister var på handletur i en basar i Bamiyan, en fjellby rundt 180 kilometer fra hovedstaden Kabul.

Utenriksdepartementet i Oslo bekreftet lørdag at en norsk borger er blant de sårede. Men UD ville ikke oppgi flere opplysninger om personen, heller ikke kjønn.

– Vi har vært i kontakt med vedkommende, men av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke dele ytterligere detaljer, sa pressetalskvinne Guri Solberg.

– På grunn av sikkerhetssituasjonen og fordi vi ikke har ambassade i Afghanistan, er det svært vanskelig for utenrikstjenesten å gi konsulær bistand i Afghanistan, la hun til.

Det afghanske innenriksdepartementets talsmann sa lørdag at sju mistenkte så langt er pågrepet, «blant dem en som er såret».

Flere nyheter: