Menu
Politiet undersøker åstedet i Omagh, der en politimann ble kritisk skadd i en skyteepisode onsdag kveld. Foto: Oliver McVeigh / PA via AP / NTB

IRA-utbrytere mistenkt for å ha skutt politimann i Nord-Irland

Tilstanden til en nordirsk politietterforsker er kritisk etter at han ble skutt av to maskerte personer ved en fotballbane onsdag kveld.

Av NTB | 23.02.2023 11:05:30

Politikk: En IRA-utbrytergruppe mistenkes for å stå bak.

John Caldwell er en kjent etterforskningsleder i Nord-Irland. Han har ledet etterforskninger av både drap, organisert kriminalitet og paramilitære grupper.

Ifølge politiet ble skuddene avfyrt mens han på fritiden, sammen med sønnen sin, lempet fotballer i bagasjerommet på bilen sin.

Han befant seg like ved en fotballbane i Omagh, rundt 10 mil vest for Belfast, og var ute i forbindelse med at han var fotballtrener for barn.

– Etterforskningen er i et tidlig stadium, vi har et åpent sinn. Det er en rekke tråder i denne etterforskningen, sier politisjefen Mark McEwan til BBC Radio Ulster.

– Vi fokuserer først og fremst på voldelige, republikanske dissidenter, sier McEwan og nevner blant annet den ytterliggående gruppa New IRA.

Politikere fra alle politiske fløyer både i Storbritannia og Irland har fordømt angrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: