Menu
IOC-president Thomas Bach avbildet under et styremøte tidligere i uken. Foto: Laurent Gillieron/ Keystone / AP / NTB

IOC trenger tid: Russland-avgjørelse kommer under ett år før OL

Det blir ingen rask avklaring fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) i spørsmålet om russisk og belarusisk deltakelse i neste års sommer-OL i Paris.

Av NTB | 30.03.2023 18:24:04

Sport: IOC-president Thomas Bach antydet torsdag at en avgjørelse tidligst kan komme på sensommeren eller til høsten. Han mener organisasjonen trenger tid og må skaffe seg et best mulig grunnlag før de konkluderer.

– Det er en veldig kompleks sak, sa Bach etter et tre dager langt styremøte i sveitsiske Lausanne.

Det betyr at det ikke blir gitt tommel opp eller ned før IOC sender ut de offisielle OL-invitasjonene til de nasjonale olympiske komiteene. Det pleier å skje rundt ettårsdagen før lekene starter. Åpningsseremonien i Paris er lagt til 26. juli 2024.

Tirsdag anbefalte IOC-ledelsen internasjonale særforbund å la russiske og belarusiske utøvere få delta i idretten igjen. Det skal i så fall skje under klare betingelser, deriblant at de skal konkurrere individuelt under nøytralt flagg.

Utøverne kan heller ikke ha noen bindinger til militæret eller sikkerhetsbyråer i Russland. Åpningen for russisk deltakelse er blitt møtt med hard kritikk fra flere vestlige land.

(©NTB)