Menu
IOC-president Thomas Bach har igjen fått hard kritikk fra Russland. Foto: Laurent Gillieron / Keystone / AP / NTB

IOC slår tilbake mot Russlands beskyldninger: – Et nytt lavmål

Den internasjonale olympiske komité (IOC) reagerer sterkt på den siste kritikken fra russiske myndigheter.

Av NTB | 20.03.2024 18:34:17

Sport: Russlands utenriksdepartement hamret onsdag løs på IOC-styrets avgjørelse om å nekte russiske og belarusiske utøvere å delta i Paris-OLs åpningsseremoni 26. juli. Blant annet ble organisasjonen beskyldt for rasisme og nynazisme.

Ordbruken blir ikke godt mottatt i IOCs hovedkvarter i Lausanne.

– Dette går utover det som er akseptabelt. Å koble vår president (tyske Thomas Bach) opp mot hans nasjonalitet og holocaust i denne sammenhengen, er et nytt lavmål, sier talsperson Mark Adam på vegne av IOC.

Bach ønsket ikke å kommentere den russiske kritikken da han fikk spørsmål om den på en pressekonferanse etter onsdagens styremøte.

– Det er flere uttalelser fra Russland som er ekstremt aggressive. Siden noen av dem er veldig personlige, vil jeg la vår talsperson svare på spørsmålet, sa Bach.

Russiske myndigheter har gjentatte ganger gått hardt ut mot IOCs nøytralitetsregler for landets utøvere. Ingen som støtter krigføringen i Ukraina, eller har koblinger til Russlands militære eller etterretning, får delta i Paris-lekene.

De ser heller ikke med blide øyne på de mulige sanksjonene IOC kan komme til å ilegge utøvere som skal delta i de varslede Kreml-organiserte «Friendship Games» («vennskapslekene»).

(©NTB)

Flere nyheter: