Menu
Kvinnen som skal være inspirasjonskilden til stalkeren Martha i Netflix-suksessen «Baby Reindeer», saksøker selskapet for 170 millioner dollar. Hun anklager selskapet og serieskaper Richard Gadd (til høyre) for løgn og å ha ødelagt livet hennes. Til venstre er Jessica Gunning, som spiller Martha i serien. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

Inspirasjonskilden bak «Baby Reindeer»-stalker saksøker Netflix

En britisk kvinne som hevder å være inspirasjonen bak stalkeren Martha i Netflix-suksessen «Baby Reindeer», saksøker strømmegiganten for 170 millioner dollar.

Av NTB | 07.06.2024 00:43:03

Kriminalitet og rettsvesen: Summen tilsvarer nesten 1,8 milliarder kroner. Kvinnen sier hun er inspirasjonen bak den voldelige og trakasserende kvinnen som står i sentrum av TV-serien. I åpningsepisoden heter det at det dreier seg om en sann historie.

I søksmålet, som er fremmet i den amerikanske delstaten California, omtales dette som «den største løgnen i TV-historien».

– Det er løgn fortalt av Netflix og programmets skaper Richard Gadd, motivert av grådighet og et ønske om å bli berømt, en løgn utarbeidet for å tiltrekke flere seere, få mer oppmerksomhet, tjene mer penger og på ondsinnet vis ødelegge saksøkerens liv, heter det i søksmålet.

Netflix sier til nettstedet Deadline at de kommer til å komme med et sterkt forsvar for saken.

– Vi står ved Richard Gadds rett til å fortelle sin historie, sier en talsperson i Netflix.

«Baby Reindeer» handler om komikeren Donny, som en dag blir kjent med kvinnen Martha. Hun blir raskt helt besatt av ham og vil ikke la ham være i fred.

Serien er basert på Gadds enmannsshow fra scenen, og på nettstedet sitt beskriver han hvordan én eneste hyggelig handling fører til hundrevis av meldinger og 40.000 eposter.

Serien ble sluppet 11. april på Netflix og er blitt en kritikerrost publikumssuksess på strømmetjenesten.

(©NTB)

Flere nyheter: