Menu
30 innleiselskaper har tapt en rettsak mot staten der de krevde en midlertidig utsettelse av nye regler for innleie av arbeidskraft. Foto: Terje Pedersen / NTB

Innleieselskaper tapte rettssak mot staten

30 bemanningsselskap som ville stanse de nye innleiereglene for arbeidskraft, tapte rettssaken mot staten på alle punkter.

Av NTB | 04.07.2023 00:52:57

Kriminalitet og rettsvesen: Dommen fra Oslo tingrett falt på fredag, og ifølge Klassekampen har ikke bemanningsselskapene bestemt seg for om de vil anke ennå.

Tingretten konkluderte med at regelendringene som er innført, var legitime og forholdsmessige.

Nettstedet bygg.no omtalte saken først.

– Vi blir veldig begrenset, og deler av bemanningsbransjen blir utradert av dette. Et stort antall mennesker mister jobben, sier daglig leder Heine Aardalen i bemanningsbyrået Stolt.

Fagbevegelsen er derimot svært fornøyd.

– Det er veldig gledelig at retten var så klar og tydelig. Det er en viktig sak for oss å styrke den norske arbeidslivsmodellen med direkte ansettelser, sier LOs nestleder Steinar Krogstad.

De 30 selskapene som gikk til søksmål, mener at endringene er i strid med EØS-avtalen og ønsket å få utsatt innføringen av de nye reglene inntil overvåkingsorganet Esa har avgjort om de er i strid med EØS-avtalen eller ikke.

Esa har startet en prosess der de ber staten redegjøre for hvorfor reglene er innenfor EØS-rammen, og kommunikasjonssjef Jarle Hetland i Esa sier at det er en prioritert sak.

Blir ikke Esa og staten enige, kan saken ende i Efta-domstolen, skriver Klassekampen.

(©NTB)

Flere nyheter: