Menu
Alf Magnar Habbestad (64) fra Ølensvåg som ble funnet drept i Vindafjord søndag. FOTO: Privat / Politiet

Innkalt som vitne – pågrepet på politistasjon

Kvinnen i 40-årene som er siktet for drap på en mann i 60-årene, ble pågrepet under avhør på Vindafjord politistasjon. Det var opplysninger i avhøret som førte til at kvinnen ble pågrepet og siktet.

Av tomas | 30.08.2023 15:04:23

Ølensvåg: Kvinnen i 40-årene som er siktet for drapet på Alf Magnar Habbestad (64) hevder at en annen person står bak drapet.

Kvinnen, som var til stede på eiendommen da ektemannen ble drept, ble pågrepet etter at opplysninger i hennes forklaring til politiet vekket mistanke. Hun nekter enhver involvering i drapet og befinner seg nå i varetekt ved Telemark fengsel avdeling Skien.

Drapet ble oppdaget da en mann i 60-årene ble funnet død på parets adresse i Ølensvåg. Mannens kone varslet myndighetene om dødsfallet gjennom akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) natt til søndag 13. august. Etter å ha blitt avhørt som vitne på politistasjonen i Vindafjord, ble kvinnen siktet for drapet på ektemannen, skriver Haugesunds avis.

Forsvareren hennes, advokat Erik Lea, beskriver kvinnen som i sjokk og fullstendig uvillig til å godta anklagene. Lea understreker at kvinnen insisterer på at hun var til stede på eiendommen, men på et annet sted, da drapet skjedde. Politiet har ikke kunnet påvise vitner til selve drapshandlingen, men holder alle muligheter åpne i etterforskningen.

Politiadvokat Christine Kleppa uttaler at de ikke har offentliggjort informasjon om drapsmetoden, men at de har beslaglagt en gjenstand som blir undersøkt for mulig involvering i drapet. Obduksjonsrapporten er fremdeles ikke mottatt, så dødsårsaken er ukjent.

Kritiserer klausulering
Forsvarer Lea kritiserer politiets praksis med å klausulere informasjon i alvorlige straffesaker, noe som begrenser forsvarernes innsyn og muligheten til å diskutere dokumentene med sine klienter.

Han beskriver denne begrensningen som problematisk og frustrerende for forsvarssiden.

Flere nyheter: