Menu
Det skal ha blitt avfyrt skudd inne på en restaurant i Nydalen i Oslo Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ingen pågrepet etter skyting på gatekjøkken i Oslo

En mann avfyrte mandag kveld skudd inne på et gatekjøkken i Nydalen i Oslo, Mannen løp deretter fra stedet. Sent mandag kveld var han fortsatt på frifot.

Av NTB | 23.01.2023 23:24:58

Kriminalitet og rettsvesen: – Han har mørk jakke eller genser. Den har noe rødt på venstre arm som er iøynefallende. Han har også hvit eller rød skrift på brystet, sier innsatsleder Tore Barstad til NTB og flere andre medier på stedet.

– Politiet ble kontaktet klokken 21.39 av en stresset innmelder på et gatekjøkken i Nydalen Allé. En mann har sagt et eller annet til en ansatt der, rettet våpen og avfyrt et skudd, sier Barstad.

Han forteller at det er brukt et enhåndsvåpen til å avfyre skuddet, og at skuddene var rettet mot mannen som meldte fra om saken. Politiet har sikret overvåkingsbilder fra stedet.

Det skal ikke ha vært andre personer på gatekjøkkenet enn mannen som var på jobb.

Barstad sier det er for tidlig å konkludere om motiv, men sier det per nå framstår som en målrettet hendelse. Han sier også at det framstår som gjerningsmannen har prøvd å treffe den fornærmede, men at det er for tidlig å konkludere. Gjerningspersonen har ifølge politiet trolig løpt ned mot Akerselva.

Likevel mener de ikke det er fare for personer i området.

– For oss framstår ikke dette som en helt tilfeldig skyting selv om vi ikke vet noe om bakgrunn. Motivet kan være alt fra ran til konflikt, men vi er ikke bekymret for andre som befinner seg i Nydalen nå, sier Barstad.

Han sier politiet nå skal gjøre avhør og se på videomateriale fra området.

Flere nyheter: