Vålerengas Jacob Dicko Eng (her i en Eliteserien-kamp) scoret i cupens første runde. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ingen nye NM-sensasjoner – knepne cupseirer for Vålerenga og Haugesund

Vålerenga måtte jobbe for å gå videre i fotball-NM. 4. divisjonslaget Råde skapte en viss spenning lenge på vei mot 0-1-tap.

Av NTB | 25.05.2023 19:59:04

Sport: Jacob Dicko Eng scoret kampens eneste mål. Jones El-Abdellaoui ble spilt fri ute til høyre før han sendte ballen inn i feltet. På bakre stolpe ventet Eng. Han fikk to sjanser på å sette ballen i mål.

4. divisjonslaget Råde forsvarte seg godt, men skapte svært lite framover foran vel 1700 tilskuere.

I fjor holdt Råde Fredrikstad til 0-0 etter 90 minutter, men tapte 0-1 etter ekstraomganger.

Haugesund hadde god kontroll lenge mot Staal Jørpeland. Adrion Pajaziti scoret to ganger før pause og sikret 2-0-ledelse. Daniel Ciach reduserte på en heading etter 89 minutter, og da ble det plutselig spennende mot slutten, uten at det kom flere mål.

Sarpsborg 08 kom under mot FuVo, men trengte en snau time på å ta ledelsen 1-3. Målene på vei dit ble satt inn av Steffen Lie Skålevik, Kristian Fardal Opseth og Joachim Soltvedt. Flere scoringer dukket ikke opp på Funnefoss stadion.

Sandefjord forsvant ut av cupens første runde som første klubb fra Eliteserien. Eik Tønsberg avgjorde på straffer i kampen som ble spilt onsdag.