Menu
Det er satt opp flere hundre telt på en ubrukt militærleir i Belarus som er tilbudt Wagner-gruppen, men foreløpig har ingen Wagner-soldater reist dit. Teltene er til bruk i en øvelse, sier belarusiske myndigheter. Foto: Planet Labs PBC / AP / NTB

Ingen fra Wagner har dratt til Belarus-tilbudt leir

En militærleir Belarus har tilbudt leiesoldatgruppen Wagner å bruke, har foreløpig blitt stående ubesøkt, sier en rådgiver til Belarus' forsvarsminister.

Av NTB | 07.07.2023 12:13:03

Politikk: – De har ikke kommet hit, de har ikke sett på leiren, sier Leonid Kasinskyj til pressen fredag.

Leiren, som står ubrukt av belarusiske styrker, ble tilbudt Wagner-gruppen i forbindelse med opprøret mot militærledelsen i Moskva i slutten av juni. Som del av avtalen for å avslutte opprøret, ble det avtalt at Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin og gruppen skulle gå i eksil i Belarus.

Torsdag sa Belarus’ president Aleksandr Lukasjenko at Prigozjin ikke var i landet hans, men derimot i St. Petersburg. Russland svarte med å si at de ikke sporer Prigozjins bevegelser.

Det er satt opp rundt 300 telt rundt leiren i Belarus, men Kasinskyj sier at disse er til en bruk i en øvelse og ikke til Wagner-soldater.