Menu
Arne-Christian Mohn (Ap) og den nye opposisjonen har klar en samarbeidsavtale og står klar til å styre byen om forhandlingene feiler på høyresiden. FOTO: RH / E. Solberg

Ingen enighet om borgerlig styre i Haugesund

Det pågår fortsatt tøffe forhandlinger mellom Høyre, FrP, Venstre og Pensjonistpartiet i Haugesund. Det er ingenting som tyder på at de skal få til noe samarbeidsavtale denne uken.

Av Egil M Solberg | 19.09.2023 18:40:34

Valg23: I Høyre var de raskt ute med pressemelding etter valget om at partiene var enige og at Nils Konrad Bua skulle bli ny ordfører for Høyre, men fortsatt er det ikke inngått noe avtale.

Det er uklart hva de er uenige om og hvilke forhandlingsutspill som pågår mellom partene. Men før valget var FrP tydelige på at de gikk til valg på at Ivar Jacobsen skulle bli ordfører.

At Pensjonistpartiet dukket opp i kabalen og ble avgjørende for flertallet på høyresiden, vil også bety at de vil kunne kreve betydelige gjennomslag for sin politikk. Da kan det bli krevende å holde partiene samlet.

Den nye situasjonen etter valget har skapt store utfordringer for den nye koalisjonen.

Opposisjonen har laget klart

I Haugesund finnes det et alternativ på venstresiden om Høyre skulle miste flertallet i forhandlingene.

Ap, SV, KrF, MDG, Rødt og Sp er enige om rammene for en valgteknisk samarbeidsavtale. De er også enige om en hovedfordeling av posisjoner i formannskap, utvalg, råd og komiteer, melder Haugesunds avis.

Det nye er at Rødt har kommet med i koalisjonen, mens Pensjonistpartiet har sikret flertall for høyresiden.

En endelig avtale på venstresiden skal etter planen signeres i morgen onsdag, skriver avisa.

De seks partiene har 20 representanter i det nye bystyret, som konstitueres 18. oktober. De vil stå samlet mot det nye flertallet.

Flere nyheter: