Menu
Kåre Ingebrigtsen er ønsket i Ranheim. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Ingebrigtsen ønsket som Ranheim-trener – klubbene forhandler

Kåre Ingebrigtsen er ønsket som ny trener i 1. divisjonsklubben Ranheim. Åsane vil imidlertid ikke slippe fotballprofilen uten en kompensasjon.

Av NTB | 09.01.2023 16:15:54

Sport: Det er Bergens Tidende som mandag får bekreftet av Åsane at Ingebrigtsen er ønsket til Trondheim.

– Jeg kan bekrefte at Ranheim har tatt kontakt med oss angående Kåre Ingebrigtsen, sier daglig leder Rune Eriksen til avisen.

Mandag ettermiddag uttalte Ingebrigtsen til Adresseavisen at han har sagt opp jobben i Åsane. Han hadde kontrakt ut 2024-sesongen. Overfor Bergensavisen bekrefter trønderen at han er på flyttefot.

– Vi skal flytte på oss, men det er av familiære årsaker. Fruen har fått seg ny jobb i Trondheim, samtidig som vi kjenner på savnet av venner og familie der oppe, sier Ingebrigtsen.

– Jeg har fått tre barnebarn på den tiden vi har bodd i Bergen. Nå begynner det å gjøre vondt i bestefarhjertet at det er så stor avstand mellom oss, legger 57-åringen til.

Ingebrigtsen vil imidlertid ikke kommentere den mulige Ranheim-jobben.

Søndag ble det kjent at trønderklubben har skilt lag med trener Hugo Pereira. Jobben Ingebrigtsen kobles til er dermed ledig. Åsane vil ikke uten videre slippe Ingebrigtsen.

– Jeg forholder meg til at vi har kontrakt med Kåre, og så er det opp til Ranheim å kompensere oss for det dersom de ønsker å hente ham, sier daglig leder Eriksen til BT.

Ingebrigten har en fortid som trener i nettopp Ranheim. Han hadde det sportslige ansvaret i klubben tilbake i 2007. Deretter har han vært i Bodø/Glimt, Viking, belgiske Oostende, greske APOEL, Brann og flere perioder i Rosenborg.

(©NTB)

Flere nyheter: